Isprešavanje

Najnovija Emerusova proizvodna linija za ekstruziju aluminijskih profila predstavlja vrhunac automatizacije i tehnološke izvrsnosti. Naša tvornica potpuno je automatizirana i opremljena vrhunskom opremom koja omogućuje visoku preciznost i učinkovitost u procesu ekstruzije.

Naša oprema uključuje dvije preše tvrtke Presezzi, snage 1800/2000 tona i 2500 tona, stol za prihvat profila tvrtke Omav i liniju za pakiranje tvrtke Pezzorna. Kao podršku koristimo najnoviju verziju softvera za upravljanje proizvodnjom Extrusion Management System tvrtke Uno Informatica i sustav za mjerenje Contur Projector (od strane Ascona), koji omogućuje izdavanje certifikata za potvrdu dimenzijske kontrole prešanih profila.

U procesu proizvodnje koristimo isključivo primarne legure aluminija, a naš sustav hlađenja i starenja omogućuje primjenu toplinskih obrada do T6. Precizno praćenje procesa jamči stvaranje proizvoda potpuno usklađenih s europskim standardima.

Na 25 MN preši možemo ekstrudirati plosnate profile s maksimalnim dimenzijama od 300 mm x 13 mm, kvadratne profile s maksimalnim dimenzijama od 150 mm x 150 mm, pravokutne profile s maksimalnim dimenzijama od 250 mm x 100 mm i okrugle cijevi s maksimalnim promjerom od ∅200 mm. Na 18 MN preši možemo proizvesti iste tipove profila s nešto manjim dimenzijama.

Duljina profila koji se može proizvesti na oba stroja iznosi maksimalno 8000 mm. Minimalna težina profila koju možemo ekstrudirati na 18 MN preši iznosi 150 g/m na šest izlaza, dok je na 25 MN preši minimalna težina 300 g/m na šest izlaza. Maksimalna težina profila koji se može proizvesti iznosi 11 kg/m ako je šipka dulja od 6 m. Minimalna debljina stjenke koju možemo postići je 1 mm na 18 MN preši i 1.5 mm na 25 MN preši.

Naša oprema za rezanje profila omogućuje rezanje profila minimalne duljine od 2000 mm na pile na hladno, dok je maksimalna duljina rezanja 8000 mm. Također, možemo izvoditi površinsku obradu profila do duljine od 7000 mm.

Sve površinske i dimenzijske tolerancije proizvodimo u skladu s europskim standardima EN 755 i EN 12020, kao i prema specifičnim zahtjevima naših kupaca.

Korištenjem najsuvremenijih tehnologija i opreme te pažljivim praćenjem procesa ekstruzije, jamčimo visoku kvalitetu proizvoda i točnost isporuka. Naša proizvodnja podvrgava se strogim kontrolama kvalitete i tehničkim specifikacijama kako bismo osigurali da svaki profil ispunjava najviše standarde.

Uzimamo izazove pakiranja vrlo ozbiljno i možemo udovoljiti i najzahtjevnijim zahtjevima naših kupaca. Kada se suočimo s reklamacijama, koristimo 8D izvješća i tim stručnjaka kako bismo razumjeli uzrok problema i spriječili ih u budućnosti. Naša brza detekcija problema, zajedničko rješavanje, i suradnja s odjelima odgovornim za kvalitetu, omogućavaju nam da efikasno smanjimo broj reklamacija.

Radimo u skladu s normama EN 755 i EN 12020, a također prilagođavamo tolerancije prema specifičnim zahtjevima naših klijenata. U pogledu legura, u idućih godinu dana fokusirat ćemo se na serije 6000 i 1000, pri čemu će većina proizvodnje koristiti leguru 6060.

Naša tvornica radi u tri smjene s četiri brigade tijekom 345 dana godišnje kako bismo osigurali neprekidan protok proizvodnje. Minimalna debljina stjenke koju možemo postići ovisi o tipu preše i iznosi 1 mm na 18 MN preši i 1.5 mm na 25 MN preši.

Uz izvrsno tehničko osoblje i najsuvremenije opreme, garantiramo kvalitetu naših proizvoda i točnost isporuka. Control plan, radne upute, Defect book, redovne kontrole profila, digitalni servisi i praćenje narudžbi od početka do isporuke, osiguravaju da naši kupci dobiju visokokvalitetne proizvode točno prema dogovorenom rasporedu.

Imate li projekt na umu?

Kontaktirajte nas

EMERUS D.O.O. Hrvatska
EMERUS D.O.O. BiH