Građevinski sustavi

Prozori i vrata

Emerus je razvio vlastite građevinske sisteme aluminijskih prozora i vrata za različite potrebe i namjene. Aluminij kao materijal poznat je po svojoj čvrstoći, lakoći i otpornosti na koroziju, što čini aluminijske prozore i vrata dugotrajnima i pogodnima za različite vremenske uvjete.

Ulazna vrata

Ulazna vrata su važan dio svakog doma, pružajući prvi dojam i sigurnost. Njihov dizajn treba kombinirati estetiku s funkcionalnošću, osiguravajući siguran ulaz i izolaciju od vanjskih utjecaja. Kvalitetna ulazna vrata pružaju osjećaj sigurnosti i udobnosti, istovremeno poboljšavajući estetiku doma.

Klizni sustavi

Aluminijske klizne stijenke predstavljaju elegantno rješenje za suvremene prostorne zahtjeve, kombinirajući sofisticiran dizajn s visokom funkcionalnošću.

Fasadni sustavi

Aluminijske staklene fasade predstavljaju arhitektonski element koji spajanjem aluminija i stakla stvara elegantno i funkcionalno rješenje za oblaganje fasada zgrada. Te se fasade često sastoje od velikih staklenih ploča poduprtih aluminijskim okvirom.

Zaštita od sunca

Naši sustavi za zaštitu od sunca u potpunosti štite od sunčevih zraka i na taj način sprječavaju pregrijavanje prostorije. Pored toga onemogućuju ulaz jakog svjetla, što je posebno korisno za uredske zgrade jer zaustavljaju ometajuće učinke bliještanja sunca.

Ogradni sustavi

Aluminijski ogradni sustavi privlače pažnju kroz svoj upečatljivi i moderni izgled, a usto garantiraju Vašu sigurnost koja je ključna kod ograda. Primjene su i ovdje raznovrsne, od balkona, terasa, stubišta, vrtova, do dvorana, itd. Emerus ogradni sustavi Vam u potpunosti oduzimaju brigu jer imaju višegodišnju trajnost.

Lagana i izdržljiva konstrukcija:

Aluminij je materijal poznat po svojoj laganoj težini i istovremenoj izdržljivosti. Ova kombinacija čini aluminijske građevinske otvore izvrsnim izborom za modernu arhitekturu. Lagana konstrukcija olakšava instalaciju, smanjuje troškove transporta i omogućuje veću fleksibilnost u dizajnu.

Moderan dizajn:

Aluminijski građevinski otvori omogućuju arhitektima stvaranje modernih i elegantnih dizajna. Tanki profili omogućuju veće staklene površine, čime se prirodna svjetlost lako integrira u unutrašnji prostor. Osim toga, aluminijski okviri omogućuju različite oblike i veličine, prilagodljive različitim arhitektonskim zahtjevima.

Energetska učinkovitost:

Aluminijski otvori, uz pravilan prekid termičkog mosta, mogu pridonijeti energetskoj učinkovitosti zgrada. Termički prekid sprječava prijenos topline i hladnoće, čime se smanjuju energetski gubici i troškovi grijanja ili hlađenja prostora. Uz to s ekološkog aspekta gledano, aluminij je potpuno reciklirajući materijal.

Održavanje i trajnost:

Aluminij je otporan na koroziju, što ga čini izuzetno dugovječnim materijalom. Osim toga, aluminijski građevinski otvori zahtijevaju minimalno održavanje. Redovito čišćenje i povremena provjera okova su obično dovoljni da osiguraju dugi vijek trajanja.

Imate li projekt na umu?

Kontaktirajte nas

EMERUS D.O.O. Hrvatska
EMERUS D.O.O. BiH